En myndighet med makt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skolinspektionen har snabbt blivit en av de mest inflytelserika aktörerna i Skolsverige. Det är en myndighet som syns och hörs. Enligt den egna årsredovisningen omnämndes de i 10 000 artiklar på webben förra året. Men leder inspektionen till en bättre skola?

I tidningen Skolvärlden har jag och min kollega Calle Höglund tittat närmare på Skolinspektionen. Forskaren Linda Rönnberg säger att det som ny myndighet funnits ett behov av att synas och profilera sig. Skolinspektionens rapporter passar perfekt in i medielogiken, med korta lättillgängliga rapporter med fokus på brister.

Här kan man läsa en av artiklarna i granskningen:

Som frilansjournalist jobbar man oftast själv. Men den här gången gjorde jag och Calle jobbet ihop. Det var kul.

Leave a Comment

Filed under Okategoriserade

Kommentera