Arbetsprover

Nygamla kvarter

I skuggan av Skansen Kronan har det börjat röra på sig. En dumplingsbar flyttar in. Liksom ett cupcakebageri, en pintxosbar och en reklambyrå. Häng med till ett  kvarter som putsar på fasaden.

Reportage om stadsutveckling och stadsplanering, med utgångspunkt i området kring Skansen Kronan i Göteborg. Publicerad i GP Två Dagar.

Är det dags att kasta pennan?

Från snirklig skrivstil, via 70-talets utskällda SÖ- stil, till dagens pedagogik där många barn lär sig att skriva på dator och inte för hand. En sak är säker – handstilen väcker känslor. Men är den på väg att försvinna? Publicerad i Sydsvenskan Söndag.

Kundtricket

70-tals-hårdrock eller diskret hissmusik. Kundvarvet medsols eller motsols. Hur provrummet är utformat, hur kläderna är placerade och vilken musik som spelas är ingen slump – butiken har blivit en viktig marknadsföringskanal.

Reportage om butikmarknadsföring. Publicerad i GP Två Dagar.

Efter tidningsdöden

Solen verkar ha gått ner över det amerikanska medielandskapet. I San Francisco hotas San Francisco Chronicle av nedläggning, vilket skulle betyda att en av landets största städer blir utan traditionell dagstidning. Men allt är inte nattsvart. Entreprenörer och journalister jobbar hårt med att hitta nya affärsmodeller. Sydsvenskan har träffat tre av uppstickarna. Publicerad i Sydsvenskan.

Det regnar pengar  från himlen

Spaning från Wall Street under finanskrisen 2008. Publicerad i Sydsvenskan.

Därför förlorar Microsoft

Kampen om världsherravälde står mellan Google och Apple. Den gamla dominanten står och stampar. Reportage från 2009. Publicerad i Fokus.

Kriser slår med jämna intervall

Räkna med några skakiga år framöver. Det säger Lennart Schön, professor i ekonomisk historia vid Lunds universitet. Publicerad i DN.

Bolånekunder får ta banknotan.

Granskning av storbankernas marginaler på bolånen. Publicerad i DN.

Exempel på artiklar på Wired.com:

The Pirate Party Makes a Bid for the European Parliament. Publicerad på wired.com.

Pirate Bay Verdict: Pirates Win Either Way. Publicerad på wired.com.

You’ve Got Skeleton. Publicerad på wired.com.

Kommentera